Boom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom Consult

Waarom een missie voor mijzelf?

Yvonne, getrouwd met Erik, komt dagelijks in situaties waarbij ze zich afvraagt hoe Erik hier tegenaan kijkt.

Yvonne:
In de vorige blog spraken we over de noodzaak van een missie voor een organisatie. Je kunt ook een missie maken voor je privé-leven. Maar waarom zou je dat doen? Een bekende spreuk is: life is what happens when you make other plans. Dus wat is dan de noodzaak van een missie? 

Advies Erik:
Niet alleen zakelijk maar ook privé kan een missie uitkomst bieden. Het helpt je bepalen wat voor jou belangrijk is. Het helpt je om dichter bij je authentieke zelf te komen. En door de rust te pakken om daar eens over na te denken, kom je al verder. Soms kom je er achter dat je veel tijd verspilt met dingen waar je eigenlijk geen energie van krijgt. Dat is jammer. Soms kom je er achter dat je met precies de juiste dingen bezig bent. Omdat je al heel congruent bent: je doet wat je bent. Mooier kan het toch niet?

Zo’n missie kan ook voor je gezin erg interessant zijn. Het is een mooi moment om met elkaar om tafel te gaan en weer eens de diepte in te gaan in plaats van het weer te hebben over wat jullie vanavond gaan eten. Je ziet jullie gemeenschappelijke delers en ziet ook dat een mens veranderd waardoor doelstellingen die jullie wellicht ooit hadden veranderen. En uiteindelijk brengt het je dichter bij elkaar. Zo lang je naar elkaar luistert. Heerlijk! En natuurlijk. Het leven heeft ooit andere plannen met je dan je zelf in gedachten had. Maar vaak zit je zelf aan het stuurwiel. Je totaal overgeven aan wat het leven spontaan voor je in petto heeft, zal je vaak niet veel verder brengen. Eigen verantwoordelijkheid nemen, heet dat.

Privé een missie formuleren? Vind hier een oefening om een mooie basis te leggen voor een privé-missie.