Boom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom Consult

Tijd kopen en de juiste dingen doen

Tijd kopen en de juiste dingen doen

Lente! Wat heb ik er naar uit gekeken! De winter kent mooie, leuke elementen zoals Sinterklaas, kerst, warme chocomel met slagroom, skiën, boerenkool met worst en ga zo maar door, maar ik ben altijd weer blij als het lente is: eerder licht, de bloemen gaan weer bloeien, de vogels zijn weer in actief en… je krijgt ook weer wat meer energie!

De winter is voor velen van ons ook vaak een periode van “ziek zijn”: griep. De afgelopen maanden heb ik om me heen nog nooit zo veel mensen gehoord die ziek waren. En dan niet een dagje of twee dagen, maar mensen die een hele week met koorts op bed hebben gelegen. Inclusief mijn eigen thuisfront.

Als je een afspraak hebt die voor jou belangrijk en urgent is (er staat bijvoorbeeld iemand op het vliegveld te wachten die min of meer speciaal voor jou naar Nederland is gekomen om zakelijke afspraken te maken), maar je vriendin stuurt een berichtje dat ze met 40 graden koorts op bed ligt en dat ze het niet meer kan redden om de kinderen fatsoenlijk te kunnen verzorgen, dan is dat een moment waarop je alles laat vallen, snel een zo goed mogelijke oplossing vindt voor je afspraak en meteen naar huis rijdt.

Hier komt onderstaande plaatje in beeld: dingen kunnen óf belangrijk zijn óf onbelangrijk. En urgent of niet urgent. Wij zijn het grootste deel van de dag bezig met dat 1e kwadrant: dingen die belangrijk en dringend zijn. En dat is ook goed. En logisch. Kwadranten 3 en 4 zien in beginsel al niet belangrijk, dus ondanks het feit dat die dingen op een dag ook voorbij komen, kun je beter wat meer tijde besteden een de eerste 2 kwadranten.
Waar we vaak te weinig aandacht aan besteden is het 2e kwadrant. En hier ligt nu net de oplossing! Door te werken aan dingen die op termijn belangrijk zijn, zoals je gezondheid (sporten, niet meer roken, gezonder eten en drinken, mediteren, ontspannen, enz), vergoot je de kans dat dingen die niet meteen dringend zijn wél op termijn dringend worden!
Dus: besteed meer aandacht aan het 2e kwadrant en je gaat merken dat het helpt!

Fijne lente!