Boom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom Consult

Swipe or not to swipe

Yvonne, getrouwd met Erik, komt dagelijks in situaties waarbij ze zich afvraagt hoe Erik hier tegenaan kijkt.

Swipe or not to swipe

Yvonne:
Vol verbazing kijk ik naar het één jaar oude kindje van vrienden. Ze pakt de I-Phone van haar vader uit zijn hand en swiped er op los. Onder de indruk ben ik. Dat ze dat al kan!
Waarom ben ik zo onder de indruk? Omdat ik pas leerde omgaan met een I-Phone toen ik 25 was? Maar wacht eens, het feit dat er, tot ik 24 was, geen I-Phone bestond, zou daar natuurlijk ook een rol in gespeeld kunnen hebben.
Wat is het verschil tussen generaties in een organisatie?

Advies Erik:
Wees je ervan bewust dat de tijdsgeest waarin iemand is opgegroeid, bepaalt hoe zijn inzichten zijn, bijvoorbeeld op het gebied van werken, techniek, politieke en economische beweging, ga zo maar door. Bewust zijn van de tijd en de tijdsgeest zijn de belangrijkste uitdagingen voor een bedrijf én haar medewerkers. Twee belangrijke pijlers hierin zijn de veranderende behoeften van medewerkers en de ontwikkeling van technologie.

De medewerkers van nu zijn anders dan die van 15 jaar geleden. En is dat erg? Nee, dat hoeft niet, mits er ruimte is voor beide partijen. Kun je het iemand van 50 kwalijk nemen dat die niet meer gaat jobhoppen zoals zijn jongere collega wel doet, om meer ervaring op te doen? Zelfs al zou de medewerker die behoefte hebben, dan staat het bedrijfsleven over het algemeen niet te trappelen om een wat oudere, ervaren kracht. Raar eigenlijk. We zoeken mensen met ervaring, maar zo gauw die ervaring er is, zouden we toch liever iemand hebben die wat meer te kneden is.

De grote winnaars uit de toekomstige War for Talent zijn de bedrijven die zich bewust zijn van de verschillende generaties en hun behoeften én die zich ervan bewust zijn dat de organisatie zelf ook een grote rol hierin speelt. Bedrijven die zich niet alleen richten op de jongere generatie, maar die ook kracht halen uit de sterkten van meer ervaren medewerkers... Bedrijven die zich realiseren dat ze kansen moeten bieden aan diverse generaties medewerkers. Bedrijven die weten hoe ze deze verschillende soorten medewerkers kunnen binden aan hun organisatie. Door deze punten uit te nutten zodat ze een kracht worden, ontstaat een stevige organisatie, die klaar is voor een volgende nieuwe generatie.

Eens sparren over generatiemanagement, War for Talent? Klik hier.