Boom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom Consult

Inspiratie

Yvonne, getrouwd met Erik, komt dagelijks in situaties waarbij ze zich afvraagt hoe Erik hier tegenaan kijkt.

Yvonne:
Iedereen is wel eens op zoek naar inspiratie. Om die presentatie wat op te leuken. Of om weer energie te vinden om de baan die je al jaren doet opnieuw inhoud te geven. Of wellicht gewoon om een leuke blog te schrijven :-) Maar hoe krijg je inspiratie?

Advies Erik:
Inspiratie krijg je van de gekste dingen. Vaak hoeft er geen directe link te zijn tussen datgene waar je inspiratie voor zoekt en waar je inspiratie van krijgt. Mijn belangrijkste tip is dan ook: neem even afstand. Laat datgene waar je inspiratie voor zoekt even voor wat het is en kijk eens verder. Dat kan door lekker op vakantie te gaan. Dan neem je fysiek afstand. Vaak levert dat bezinning op. En bezinning kan leiden tot bezieling.

Je kunt ook mentaal afstand nemen. Op het werk kun je even iets anders gaan doen dan de taak waar je mee bezig was. Zo zorg je ervoor dat je niet steeds dezelfde cirkel doorloopt. Timemanagement onverantwoord? Tja, misschien duurt het iets langer om je taak af te krijgen, maar de kwaliteit van je werk gaat er wel door omhoog. En dat is natuurlijk veel waard.

Ook een ander kan je vaak inspireren. De invalshoek van een ander kan vaak verrassend zijn. Jouw blik op de wereld is uniek en zo geldt dat ook voor de ander. Daarom kun je ook zo veel leren van andere mensen. Door een ander perspectief krijg je inzichten die je zelf nog niet had. Dan moet je daar wel om durven vragen. Durven vragen: hoe inspirerend is dat al voor een ander? Jouw kennis of expertise wordt aangewend: als je daar al geen inspiratie van krijgt.

Ik wens je een inspirerende week.