Boom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom ConsultBoom Consult

Cool! Coolblue!

Yvonne, getrouwd met Erik, komt dagelijks in situaties waarbij ze zich afvraagt hoe Erik hier tegenaan kijkt.Yvonne:
Je laptop kapot. Dat kan je als ondernemer natuurlijk niet gebruiken. Is dat ding nog te maken? Nee. Dan zit er maar 1 ding op: snel een nieuwe bestellen! En daar zit je dan op de site van Coolblue . Je bestelt (wat lekker makkelijk gaat) en dan.. een glimlach op je gezicht. Een pagina na je bestelling waar je wachttherapie krijgt. Je moet tenslotte wachten tot jouw bestelling geleverd wordt. En hoe kan je dat beter doen dan met een wachtmuziekje. Dit zijn van die momenten dat je ziet hoe de wereld van communicatie (mijn expertise) en organisatie (jouw expertise) dicht bij elkaar liggen. Geen losse onderdelen van een bedrijf, maar een geïntegreerd verhaal. Dat is nog eens cool, CoolBlue!

Advies Erik:
Ik adviseer organisaties altijd om te starten met richten: wat is de basis van jouw bedrijf. Waartoe ben jij op aard? Waarin ben jij anders dan de concurrent. Vaak leidt dit tot de invulling van een missie en visie. Bij CoolBlue hebben ze die helder vertaald in “gewoon verwonderen”. Daarna ga je je organisatie daar op inrichten. Hoe richten we de organisatie in zodat we onze missie waar kunnen maken. Denk er daarbij aan hoe je “Gewoon verwonderen” door vertaalt naar logistiek: door simpelweg snel en op tijd te leveren. Dat doe je voor een aantal pijlers. Zo is voor de pijler marketing de missie door vertaald naar “alles voor een glimlach”. Heb je die verschillende pijlers ingevuld? Dan ga je verrichten, dus doen. Denk dan over ieder aspect van je dienstverlening na. Je denkt dus ook na hoe de klant een aankoop ervaart na deze gedaan is. In dit geval moet je als klant dus wachten op je pakket. En hoe kun je dat op een leuke manier, met een glimlach op je gezicht doen. Als ik zie hoe Coolblue dit doet, dan kan ik niet anders zeggen dan: mijn complimenten voor hoe jullie de organisatie gericht, ingericht en verricht hebben. En als je dan ook nog de klant centraal stelt en inhoud kunt geven aan het begrip customer intimacy. Dan heb je het goed begrepen. En dat zeg ik met een glimlach op m’n gezicht  :-) .

Erik Verhagen is organisatieadviseur, trainer en coach. Hij werkt veel met (startende) ondernemers in het MKB. Hij wil mensen en bedrijven inspireren om zelf eigenaarschap te nemen om zo het uiterste uit het leven en de organisatie te halen.